Társasház tervezés!

Társasház engedélyezési terv és kiviteli terv

A társasház tervezés egy olyan terület, ahol egyszerre támaszkodunk művészi kompozíciós érzékünkre, BIM ismereteinkre, miközben betartjuk a szoros határidőket is. Így dolgozunk együtt partner tervezőirodáinkkal és megrendelőinkkel, engedélyezési tervektől a részletrajzokig.

Missziónknak tekintjük a minőségi lakhatás megteremtését, így a társasház engedélyezési terv és kiviteli terv készítés munkásságunk egyik legfontosabb területe. A mai környezetben ehhez sokrétű szoftveres és gyakorlati tudás szükséges, amit csapatunk nap mint nap fejleszt az igényes tervek elkészítéséhez.

Munkamódszerünk alapja az átláthatóság: online felhőszolgáltatáson keresztül fejlett szakági koordinációt folytatunk, ahol minden szereplőnek rálátása van a tervek készültségének aktuális státuszára, és bármely szakág felteheti kérdéseit a másik felé. Gördülékeny kommunikációnk, a sűrű online és offline kooperációk és az online jegyzőkönyvek engedélyezési és kiviteli terveink készítésének alapjai. Mi magunk Archicad csapatmunkában, BIM szemlélettel dolgozunk, miközben a szakági tervezőknek DWG és IFC formátumú adatszolgáltatást nyújtunk. Terveink minőségbiztosítása közös céges protokollunk szerint zajlik, így a határidők tartása és betartatása sem okozhat gondot.

A vázlatterv és az engedélyezési terv készítés csapatunk szeretett feladatai. A tervezés legkreatívabb szakaszában a legjobb épülettömeg, tájolás és alaprajzi elrendezés megtalálásához több tervezőszoftvert is bevetünk. Tapasztalatunk szerint a kisebb társasházaknál jobban érvényesül a tervező szava, a nagyobbaknál pedig egyre meghatározóbb a profitorientált beruházóé; mindkét esetben izgalmas kihívás, hogyan tudunk mindenki számára előnyösen, maradandó, értéket képviselő terveket alkotni. Ebben segítségünkre vannak fotórealisztikus látványterveink, amelyek a tervtanácsok számára is meggyőző erővel bírnak, így a megszokott minimál stílusból való kimozdulás sem elképzelheteten.

A Vérhalom utcai hatlakásos tárasház vázlatterve is mutatja a szokásostól való eltérést: a főváros egyik meghatározó városképi területére készült terv dinamikus vonalvezetése mögött funkcionalitásra, otthonosságra és a kertkapcsolatok gondos kialakítására törekedtünk. A Jablonka és a Beléndek utcai házak engedélyezési terveinek esetében a koncepciót a különálló épülettömegek jobb térstrukturáló szerepe és ennek marketing lehetőségei döntötték el, hiszen így privátabb, illetve egyszerre panorámás és kertkapcsolatos többgenerációs lakások jöhettek létre, kiemelten jó eladhatósággal. Megint más szemmel kell tekinteni a Diószegi Sámuel, illetve a Tóth Kálmán utcába készült 55 és 15 lakásos társasházak terveire, ahol a kiviteli terv szakaszba kapcsolódtunk be. Itt a gazdaságosság és a szintterületi mutatók teljes kihasználása voltak a legfőbb szempontok, így a gördülékeny szakági koordináció és a BIM csapatmunka alapú tervezés kerültek előtérbe.

Legyen szó engedélyezési terv vagy kiviteli terv készítésről, csapatunk nyitott az együttműködésre és az újabb szakmai kihívásokra. Örömmel dolgozunk együtt meglévő és új partner építészirodákkal, hogy a fenti tapasztalatainkat minőségi tervek létrejöttének szolgálatába állíthassuk!

További képek:
http://www.facebook.com/brightone.architecture.design
https://www.instagram.com/brightone.architecture.design/