Paks lakópark

társas lét tolnai módra.

Legújabb akcióterületünk Paks, a cél pedig ötvenhat darab építészetileg nívós lakás megtevezése. Készüljön négy háztömb, a Dunától kétszáz méterre, a város új főtengelye és a főút között, egy Duna-sétány torkolatában – egy igazi tervezői kihívás.

Földrajzi hely: Paks, Magyarország
Építészek, alkotók: Dér Endre, konzulens – Anthony Gall
Tervezés éve: 2017
Alapterület: 5100 m2

A négy tömbből álló lakóegyüttes és az általuk körbeölelt udvar alá egy gépkocsitároló szint kerül, mely 66 gépkocsinak nyújt helyet. A földszintre a közös helyiségeket helyeztük: edzőterem, kávézó, közösségi helyiség, üzletek és kerékpártároló kerültek ide. A négy épületből kettőbe garzonokat, kettőbe többszobás lakásokat, a tetőtérbe pedig penthouse szintet terveztünk, nívósabb és tágasabb lakásokkal, nagy zöldteraszokkal. A teraszokat főként délre tájoltuk, és mindenütt árnyékoló pergolákkal láttuk el, melyek ismétlődő architektúrájukkal meghatározzák az épület geometriáját.

A lakások bruttó alapterülete 30 és 125 négyzetméter között változik. A tömbökbe öszesen 56 lakás került, ezek 14 különböző típusba sorolhatóak. Az eredmény egy minőségi lakópark – itt bizony mi is laknánk!