Duna House iroda design.

iroda a közösségért.

Posztmodern épületből ultramodern közösségi iroda – a Duna House új részlegének belsőépítészeti koncepciója, melyet egy budavári irodaépület falain belülre álmodhattunk meg. Bemutatjuk eddigi legjelentősebb iroda projektünket.

Földrajzi hely: Budapest
Építészek, alkotók: Dér Endre, Zsuky András
Tervezés éve: 2019
Alapterület: 580 m2

A Duna House az I. kerületi irodaházba való beköltözéssel nagy előrelépésre szánta el magát, a belsőépítészeti kialakítás megtervezésével pedig irodánkat bízta meg. Első lépésünk a homlokzat áttervezése volt: az utcafrontra új, arculati színekhez illeszkedő árnyékolószerkezet, a bejárathoz pedig új információs táblák kerülnek. A földszinten tágas közösségi tér fogad egy poligonokból formált recepciós pulttal, illetve kényelmes ülőbútorokkal – ahonnan rögtön beléphetünk az utcai kilátással rendelkező tárgyalóhelyiségbe, vagy a felülvilágítókkal rendelkező előadótérbe. Már a földszinten végigfut a városkontúrt ábrázoló, rejtett világítással kiemelt előtétfal, mely időnként a mennyezetre is átfordul, majd az emeleten is folytatódva, közös hangulatot és absztrakt városi miliőt ad a teljes beltérnek. Az emeleten újabb közösségi tér és tárgyaló boxok, illetve egy növényekkel teli, friss hangulatú belső udvar található.

A tervezés során épületszerkezeti problémákra is választ adhattunk: a pinceszinten, a hegy felől folyamatos talajvíz beszivárgást észleltünk, így társtervezőinkkel együtt dolgozva az utólagos vízszigetelés módjára is javaslatokat készítettünk. A projekt végére ezzel összeállhatott egy komplex építészeti-belsőépítészeti koncepció, melynek megvalósításával a Duna House egy minden igényt kielégítő irodában folytathatja sikeres munkáját.