Munkába bringázunk.

Támogatjuk a sportos kezdeményezéseket, így nálunk a “Bringázz munkába!” kampány jelszava népszerű jelmondattá vált. Bemutatjuk céges kerékpárflottánkat, kedvenc sietős reggeli és kényelmesen hazagurulós útvonalainkat!

A folyamatos hazai kerékpáros turisztikai fejlesztések és a 2020-as járványhelyzet hatására napjainkra egyre többen választják a biciklit, mint fő közlekedési formát. A gyökerek persze jóval korábbra nyúlnak vissza, a kerékpár XIX. században való feltalálásától kezdve a műfaj hatalmas fejlődésen ment keresztül. A bauhaus korszak idején már igazi divat volt, Breuer Marcellt például a Vaszilij-szék és a kevésbé ismert Kerekes nyugágy megtervezésekor is a letisztult csőváz funkcionális formái ihlették. Majd jött a ‘60-as és ‘70-es évek országúti és montain-bike őrülete, ahonnan mára eljutottunk a trekking és e-bike bringák világába.

Ha mi nem is vagyunk profi felhasználók, a környezettudatos, fenntartható és egészséges életmód követése fontos a számunkra. Ezért amikor csak tehetjük, bringával érkezünk irodánkba, ahol utcai bringatároló, zuhanyzó és öltözőhelyiség várja a befutó versenyzőt. András Zuglóból egy kellemes Szilas-patak menti tekeréssel, Endre a VIII. kerületből a pesti oldal Duna-parti kerékpárútjain, Dani pedig Óbudáról, valamelyik dunai híd átszelésével gurul el a tervezői székig. A délutáni hazaút egy fokkal lassabb hangulatú, ilyenkor útba eshet a Margisziget vagy egy kis kerülővel a Római-part, így mindannyiunknak meglehet a napi legalább tíz, de alkalmanként akár húsz kilométeres táv is. A napi ingázáson kívül, néha közösen is túrázunk egyet a Dunakanyar vagy a Velencei-tó bringaútjain, ami jó kis csapatépítő alkalom a csatlakozó új tervező kollégáknak is.

A flottánkról: András egy izmos fekete montit hajt, Endre egy retro, kék városi Favorit tulaja, Dani pedig egy szintén a 70-es évek környékén gyártott ezüst Kirsch pedálosa. Ilyen gépeken élmény a tekerés – gyere és bringázz velünk te is!