Pingvin Patika, Szarvas.

patika design nagy léptékben.

Megújult épület, modern gyógyszertár. Eddigi egyik legnagyobb léptékű épületátalakítási munkánk a szarvasi Pingvin Patika tervezése és kivitelezése.

Földrajzi hely: Szarvas
Építészek, alkotók: Zsuky András, Decsi Dániel
Tervezés éve: 2018
Alapterület: 330 m2

A Pingvin Patikák a szarvasi projekttel nagy előrelépésre készült: tágasabb helyre költöznek át, amihez egy sok lehetőséget tartogató épületet szemeltek ki. Lehet, hogy ide kevesen álmodták volna bele a legmodernebb gyógyszertár kialakítást, mégis így született az eddigi egyik legnagyobb patika design projektünk. Feladatunk teljeskörű külső-belső tervezés, tervezői művezetés és az officina kivitelezése volt, melynek eredményeként a volt szórakozóhelyből egy XXI. századi gyógyszertár készülhetett.

Már az első állapotfelméréskor körvonalazódott bennünk a terv: friss, nyitott homlokzatok és tágas officina, a gyógyszertárlánc designját követve. Az alapterület mérete megengedte, hogy épületen belül, külön üzlettérben egy reformházzal is bővíthessük a szolgáltatások körét. A rengeteg bontási munka borítékolható volt: kívül eltávolítottuk a viseltes fa homlokzatburkolatot és néhány álpillért, belül pedig számos válaszfalat, egy vasbeton lépcsőt és a hozzá kapcsolódó galériát. Így helyet adtunk az új fémportál nagy üvegfelületeinek és az új sarokbejáratnak, ami egy átlátható üzlettérbe vezet. Az eredmény a legfrissebb patika design elvek szerint készült gyógyszertár, aminek létrejöttét az átfogó, minőségi felújítással alapoztuk meg. A összetett projekt szépen zárult, Szarvas városa pedig egy minőségi szolgáltatást nyújtó egészségházzal gazdagodott.